top of page

Partner Profile: Marks Wachters


 

Voitures extravert onderscheidt zich door een intensieve samenwerking met sterk gespecialiseerde topspelers op het gebied van Automotive, Elektrotechniek, Design en Marketing. Omdat het iedere dag weer een groot genoegen is met deze spelers samen te mogen werken publiceren wij deze reeks partnerprofielen die samen met hen tot stand zijn gekomen.

 

Stel je voor, na 5 jaar studie aan de slag als kandidaat-notaris en binnen 1 jaar weer op straat. Midden in de financiële crisis, er vol voor willen gaan, één en al energie, maar geen baan te vinden. Na 3 maanden van overal zoeken nog steeds geen uitzicht op werk, een heftige ervaring voor een jonge twintiger. Toen via via bij Jaap van Marks Wachters terecht gekomen. Ook daar waren er weinig financiële mogelijkheden. Maar Han voelde een klik en gaf aan dat hij sowieso aan de slag wilde, al zou hij niks verdienen...

Via een constructie met een starters-uitkering van de gemeente regelde Han dat hij toch betaald aan de slag kon. Dit doorzettingsvermogen en initiatief werd de basis waarop Jaap en Han hun samenwerking begonnen en 6 maanden later betaalde dit zich uit in een contract: Han kreeg toch zijn aanstelling. “Echt heel bijzonder dat Jaap me deze kans gaf”, aldus Han.

Notariswerk is supersaai werk...

“Veel van wat ik weet of kan heb ik aan Jaap te danken” zegt Han bescheiden. Het maakt dat de binding tussen hem en het kantoor heel sterk is. “Als je ziet waar we nu staan na 5 jaar doorbikkelen, en welke stappen zijn gezet met het kantoor, dat vertelt het hele verhaal”.

Dat is wat Marks Wachters kenmerkt, ze willen vooruit, ze willen meer: méér uitstraling, het verhaal beter vertellen, vooruitstrevend, meedenken, laagdrempelig. En daar hoort een bijpassend kantoor bij: geen oubollige panden, met een traditionele notaris of juist op de bovenste verdieping van glanzende torens. Nee, een no-nonsense kantoorpand met een zeecontainer als bar waar vaker wordt geproost dan op het Stratumseind.

En dat moet ook wel, zegt Jaap. “Notariswerk is in de ogen van veel mensen saai werk, maar wanneer je dit werk op een minder traditionele manier aanpakt kun je er iets heel moois van maken. Met leuke mensen. Met een zoektocht naar diepgang. Anders kun je ook niet goed adviseren. Het is maar een korte reis die we maken, maar een jaar of 80, dus zorg ervoor dat deze leuk wordt!”

“Ik heb er een hekel aan als er niets met ons advies gebeurt”

De zoektocht naar leuk en inhoudsvol werk is dé reden van het succes van Jaap en zijn team. Door heel sterk het gevoel over te brengen krijg je de klanten die je verdient. “Probeer altijd de klik te zoeken. We vinden het een verademing om met serieuze ondernemers te werken die ook ècht aan de slag gaan met onze adviezen.

Anno 2018 gaat het supergoed, bijna te goed, er ligt een enorme berg werk: talloze BVs, fusievoorstellen, bedrijfsovernames, aandeelhoudersovereenkomsten, splitsingsvoorstellen. En alles moet gisteren af. Dat levert natuurlijk veel stress op. “We hebben ondanks dat een team dat kan leveren. Dat was 5 jaar geleden wel anders: dat was financieel een lastige periode.”

Pal vóór je medewerkers gaan staan

Maar de rode lijn van toen naar nu is dat er doorgebouwd is aan het team: “Door een goed team krijg je goede klanten, ik heb altijd onze mensen bovenaan gezet. En dat betekent vóór je mensen gaan staan, ook als een klant moeilijk doet tegen een medewerker. Mensen mogen fouten maken, er is veel ruimte voor kritiek intern, en daarmee investeren we veel in de collega’s. Dat levert enorm veel positieve reacties op van onze relaties, ze komen ècht voor bepaalde collega’s, niet alleen voor Jaap, maar voor Han en Susan en de rest!”

Daardoor komen klanten meestal via via. Net zoals bij Voitures extravert: jeugdvriend Rutger adviseert Martijn om als hij een hele goede notaris wil, speciaal voor Marks Wachters van Utrecht naar Eindhoven te reizen. Die bereidheid om te investeren in relatie, dat maakt het wederzijds. Het slagen is dan eigenlijk alleen maar een logisch gevolg.

In de huidige booming markt merk je dat er veel wordt getrokken aan kandidaat-notarissen, ook voor de grote kantoren is het lastig aan goede mensen te komen. “Ik ontvang regelmatig aanbiedingen om weg te gaan”, aldus Han. “Maar al zou ik ergens anders het dubbele verdienen, ik overweeg het niet eens. Het is mijn ambitie om in de maatschap te treden: dan wordt het nog meer mijn onderneming."

Maar dat was het eigenlijk al: alle medewerkers worden meegenomen in de plannen van het kantoor. “Je mag meedenken over de toekomst, dat geeft je het gevoel dat je samen aan het kantoor bouwt.”

Een goed gevoel is voor Han heel belangrijk. Han: “Ik ben heel doelgericht, een doorzetter, effectief. Maar dé toetssteen in onze samenwerking is het gevoel."

Meer kiezen op werkplezier

Door het vele werk is Marks Wachters nu vooral op zoek naar meer jonge mensen die bij een vooruitstrevend notariskantoor passen. Een uitdaging daarbij is het onderscheidend vermogen in de arbeidsmarkt: veel jongeren willen aan de slag in een prestigieus ogende glazen toren. Terwijl het grote onderscheid van Marks Wachters ligt op het vlak van de relatie, het persoonlijk contact. “Dan is het soms lastig om goede jonge kandidaten uit handen te houden van de grote kantoren. Jonge talentvolle juristen kiezen nog vaak vooral op basis van salaris en minder op werkplezier. Het is voor ons de grote uitdaging om de waarde daarvan over te gaan brengen. Daar gaan we nog meer mee aan de slag!”

We moeten innoveren

“Wij vinden het fantastisch om relaties te zien groeien. In het geval van Voitures extravert dus dat er auto’s worden verkocht. Wij willen daar als het mogelijk is graag bij helpen: we promoten het altijd in ons netwerk wanneer een relatie een mooi product heeft ontwikkeld.” Verschillende klanten hebben allemaal een plek in het netwerk. Relaties, met wie we in gesprek zijn, ontmoeten, verbinden.

Met dat netwerk willen Jaap en Han de stad Eindhoven verder de grond uit stampen: in de samenwerking met verschillende jonge ondernemers, rondetafelgesprekken. “We moeten innoveren.”

Je gaat naar de notaris, óf je gaat naar Marks Wachters

Aan ambitie geen gebrek: Marks Wachters moet vanzelfsprekend dé partij zijn in de keten voor notariële juridische dienstverlening, zeker nu we in ons nieuwe pand zitten. Je gaat naar de notaris, óf je gaat naar Marks Wachters.”

bottom of page