top of page

Succesvolle start crowdfunding Nederlandse startup voor elektrische klassiekers


Na een succesvolle eerdere financiering van 300.000 euro is Voitures extravert een succesvolle crowdfunding in eigen beheer gestart. Hiermee bouwt Voitures extravert verder aan de voltooiing van het prototype en de voorbereiding van de productie van de eerste commerciële serie. De obligaties keren jaarlijks DailyDrives uit als rendement en hebben een looptijd van vijf jaar. Het biedt investeerders de kans om deelgenoot te worden aan het avontuur om iconische klassiekers een nieuw leven te geven in de snel groeiende markt van elektrisch rijden. Deelname is mogelijk voor 5000 euro en de publieke inschrijving is vandaag geopend.

Het Helmondse Voitures extravert, dat klassieke auto’s een nieuw leven geeft met een volledig elektrische aandrijving, heeft een succesvolle start gemaakt met een innovatieve crowdfunding in eigen beheer. Een bedrag van 80.000 euro op het streefbedrag van 500.000 euro werd binnen enkele weken behaald. Daarmee staat nu ook de deur open voor anderen om deel te nemen.

Geen oneindig schaalbare algoritmes

Na een eerdere kapitaalinjectie van 300.000 euro afkomstig van een investeerder wil Voitures extravert met een innovatieve crowdfunding in eigen beheer de volgende financieringsronde realiseren met als doel de voltooiing van het prototype en de voorbereiding van de productie 1e commerciële serie.

‘In onze zoektocht naar partners en financiering lopen we telkens aan tegen een bijzonder grote interesse voor onze missie om de straten weer kleur terug te geven met iconische klassiekers, gebaseerd op de technologie van onze toekomst. Velen vragen ons hoe ze deelgenoot kunnen worden van het avontuur, omdat ze erin geloven en willen helpen het tot een succes te maken. Maar omdat Voitures extravert een maakbedrijf is van tastbare en emotionele producten en niet bijvoorbeeld een oneindig schaalbaar algoritme verkoopt, zijn we meer een ‘boutique investment’, en dat past niet altijd bij het beleggingsprofiel van potentiële investeerders.’

DailyDrives als rendement

Daarom is het bedrijf de Classic Future Society gestart, een netwerk van maximaal 100 betrokken en enthousiaste ambassadeurs die onze missie delen. Iedere deelnemer investeert 5.000 euro in een 5-jarige obligatielening. En als rendement ontvangt iedereen jaarlijks een DailyDrive: een volledige dag onbeperkt gebruik van de elektrische klassieker.

‘We zien dat dit aanbod enorm goed aansluit bij de behoefte van onze ambassadeurs om te helpen onze droom te realiseren, betrokken te zijn bij de ontwikkelingen en uitdagingen, bij testritten en design clinics en om mee te denken over de toekomst. Maar natuurlijk ook om zelf gebruik te kunnen maken van de quintessenza, en te ervaren hoe de klassieke toekomst eruit zal zien!’

In de afgelopen weken is een selectie van potentieel geïnteresseerden benaderd en de eerste 16 ambassadeurs - een diverse groep van ondernemers tot creatieven, van architecten tot advocaten - zijn inmiddels geregistreerd, waarmee de door het bedrijf gestelde ondergrens van 50.000 euro comfortabel is gepasseerd.

'We willen maximaal 100 deelnemers en met de snelheid waarmee de eerste groep is binnengekomen denken we dat het goed is nu een bredere doelgroep aan te spreken. Vandaar dat vanaf dit moment de inschrijving ook open staat voor andere geïnteresseerden.'

Over Voitures extravert

Het in 2016 opgerichte Voitures extravert is gevestigd op de Automotive Campus in de high-tech regio Eindhoven en het jongste bewijs van de opbloei van de maakindustrie en innovatieve kracht op het gebied van automotive in Nederland. Het bedrijf selecteert klassieke donor-voertuigen, beschermt deze volgens de modernste technieken voor dagelijks gebruik en bouwt ze vervolgens naar klantwens volledig weer op. Inclusief een volledig elektrische aandrijving en een in eigen beheer ontwikkelde digitale CAN besturing.

De quintessenza, de eerste auto van het bedrijf, gebaseerd op de klassieke Porsche 911 is qua uiterlijk niet te onderscheiden van een jaren 60 of jaren 80 exemplaar, en qua beleving een eerbetoon aan het oorspronkelijke ontwerp. Alleen de uitlaat verdwijnt.

Begin 2019 zal de productie starten van de eerste serie van 5 auto’s om vervolgens door te groeien naar een beoogde productie van rond 40 per jaar. Aan ambitie geen gebrek.

bottom of page